Kvalita světla na prvním místě

Nejvyšší index podání barev ma sluneční svit a to 100. Klasické žárovky a halogenové žárovky mají rovněž tento idex 100. Úsporné zdroje už tak kvalitní světlo nevydávají. Drtivá většina zářivkových a LED zdrojů má index podání barev 80-85. Protože kvalitní světlo přispívá ke kvalitnímu životu, doporučujeme vybírat si světelné zdroje s co nejvyšší hodnotou indexu podání barev Ra.



Vysoké Ra mají v naší nabídce plnospektrální zářivky, které simulují sluneční svit a říká se jim "Zdravé světlo". Jejich nabídku najdete zde. V poslední době se objevují na trhu také LED s vysoce kvalitním světlem a protože jejich nabídka se rozšiřuje, vytvořili jsme jim u nás prostor v kategorii plnospektrální LED.

LED žárovky s Ra>90 jsou vhodné pro profesionální použití všude tam, kde vyžadujete kvalitní podání barev a homogenní  světlo. Při použití neznačkových produktů s nižším indexem podání barev (Ra) může docházet k nežádoucímu zkreslení barev. Problém rovněž může nastat při použití většího množství světelných zdrojů, kdy každý může mít odlišnou barvu světla, i když je deklarace od výrobce shodná.

Levnější neznačkové LED žárovky se rovněž vyznačují poměrně znatelným poklesem svítivosti po kratší době svícení. Všem tedy doporučujeme používat pouze značkové, kvalitní produkty a všude tam, kde je světlo jedním z nejdůležitějších prvků, doporučujeme použití plnospektrálních LED od výrobců jako OSRAM, LEDON, SoftLED, Philips nebo Civilight.

+420 727 800 069

Po-Pá 9:30 - 11:30, 12:30 - 16:00

© 2010–2024 Všechna práva vyhrazena. žárovky.cz