První výrobní linka na OLED bude instalována v Německu

Společnost OSRAM Opto Semiconductors, která se specializuje na LED technologie, stojí v čele technologických změn na trhu s osvětlením. V současné době buduje první linku na organické LED (OLED) v německém Regensburgu.

„Máme vůdčí postavení na mladém a slibném trhu OLED,“ řekl Martin Goetzeler, CEO ve společnosti OSRAM. „Chceme tuto ukázkovou výrobní linku využít pro posílení vedoucí pozice a rychle pokračovat ve vývoji této technologie a připravit se na masovou výrobu.“ V následujících třech letech bude investováno asi 50 milionů eur do nového výrobního zařízení a do výzkumu LED aplikací. Spuštění výrobní linky je naplánováno na polovinu roku 2011.

Jedním z cílů výzkumných prací v Regensburgu bude pokračovat ve vývoji výrobních postupů na této lince v rámci přípravy na sériovou výrobu OLED. Zároveň je možné hladce převádět nové poznatky v oblasti vývoje OLED produktů, pokud jde o jas, efektivitu a životnost, do výrobních technologií, čímž dojde v dlouhodobém horizontu ke snížení výrobních nákladů.

V novém výrobním závodě bude na začátku pracovat asi 200 zaměstnanců. Existují dlouhodobé plány náboru nových zaměstnanců podle vývoje na trhu. Investice v Regensburgu představuje milník, pokud jde o podporu pokroku na poli inovativních optických polovodičových technologií. OSRAM se totiž stane jediným výrobcem polovodičů s výrobními závody na LED i OLED v Evropě. Do vývoje a výzkumu těchto technologií investuje OSRAM okolo poloviny svého rozpočtu.

Vedle LED bude i technologie organických LED zdrojem světla v budoucnosti. Stejně jako u světelných diod, tak i u OLED společnost OSRAM pokrývá všechna stadia integrace. Do budoucího portfolia společnosti budou spadat OLED panely, moduly, řídicí jednotky a kompletní svítidla. Na konci roku se společnost OSRAM stala první společností, která zahájila výrobu produktu pro instalaci do značkových svítidel – „Orbeos“. OLED jsou ultraploché a energeticky efektivní diody s povrchovým zářením vynikajících parametrů a společnost OSRAM očekává, že tato technologie povede ke vzniku nových aplikací a otevře nové trhy. Dokonce i zhasnuté se tyto prvky mohou stát nedílnou součástí moderního designu. 

Zdroj: OSRAM CZ

+420 727 800 069

Po-Pá 9:30 - 11:30, 12:30 - 16:00

© 2010–2024 Všechna práva vyhrazena. žárovky.cz