Frankfurtský veletrh osvětlení 2012

Veletrh Light+Building je největší událostí na trhu s osvětlením. Přes 1500 výrobců prezentovalo svoje novinky v celé šíři technologií pro osvětlení. K vidění byla designová svítidla, od klasických po moderní, technická svítidla, světelné zdroje pro všechny typy aplikací stejně jako obrovský výběr komponent a příslušenství pro osvětlení.

Velký důraz byl kladen na rozličná svítidla po venkovní osvětlení, od sloupových svítidel přes spotová, zahradní, architektonická až po pouliční osvětlení.

Navštívili jsme všechny pavilony a jednoznačným trendem jsou LED žárovky a LED osvětlení. Philips, Toshiba, OSRAM a ještě několik výrobců se věnovali budoucnosti osvětlení technologii OLED. Úsporné zářivky již vystavoval pouze MEGAMAN a v čínském pavilonu několik výrobců. LED žárovky zažívají velký boom a k vidění již byla LED žárovka nahrazující 100W klasickou žárovku. Její výroba bude realizována do půl roku a určitě ji přineseme na našich stránkách. Efektivita LED žárovek neustále roste a cena klesá. Aktuálně se u novinek pohybujeme na úrovni 90 lm/W.

LED technologie se rovněž začíná s úspěchem používat pro osvětlení prodejen v lištových systémech - zde se úspora oproti výbojkám pohybuje kolem 10%. Novinkou byly výkonové LED reflektory pro osvětlení sportovních ploch od firmy OPTOGAN, které budeme nabízet v rámci nového projektu LEDing.cz. Oproti výbojkám je výhodou možnost stmívání, delší servisní interval díky vyšší životnosti a menší pokles svítivosti než u výbojek.

Další významnou skupinou LED osvětlení byly LED trubice pro náhradu klasických zářivek. Philips uvedl prototyp trubice, který funguje jako přímá náhrada ve svítidlech s elektronickým předřadníkem. Na trhu bude uveden koncem roku. Ještě dříve však připřavujeme uvést na trh univerzální LED trubici od amerického výrobce EIKO.

Veletrh nepřinesl žádné bombastické novinky, ale byl velmi poučným náhledem na to, kam směřují výrobci osvětlení a které technologie v nejbližší budnoucnosti budou zabírat čím dál tím větší podíl na trhu. I my vám přineseme nové produkty od partnerů, se kterými jsme na veletrhu navázali spolupráci.

+420 727 800 069

Po-Pá 9:30 - 11:30, 12:30 - 16:00

© 2010–2024 Všechna práva vyhrazena. žárovky.cz